Változások

Változások egyrészt az életemben: új munkahely, vállalkozás, napirend stb. Másrészt a program csiszolására is jut már majd időm (remélem). Tippeket, ötleteket kérek, hogy mit szeretnétek, min változtassak, hogyan lenne még inkább használható az oldal.

15 comments

 • V. Erika

  Hálásan köszönöm ezt a szuper programot. Osztályfőnökként pillanatok alatt láthatóvá vált, amit sejteni lehetett. Könnyen értelmezhető gráfokat generált a program, melyeket le is tölthettem. Nekem már csak az a feladatom, hogy javítsak az osztály tagjainak megítélésén (pl: a népszerűek által pozitív hatások elősegítése, a visszautasítottak és elhanyagoltak helyzetének javítása). Köszönet!!!

  • Gyüre Tamás

   Kedves Erika!
   Öröm, hogy használható a program. Használd egészséggel, sok sikert a változtatásokhoz.
   Tamás

 • óvodapedagógus

  Kedves Tamás!

  Szuper az oldal és a lehetőség, hogy ne kellejen kézzel szerkesztgetnünk a gráfokat! Köszönjük szépen!
  Egy problémám van csak, amikor feltöltöm az adatbekérő excel fájlt, mindig ezt írja ki: object ‘resplabel’ not found.
  Óvodában dolgozom, így nem tudom 1-9-ig értékelni a válaszokat, csak 0 vagy 1 lehet nálam a válasz. Behelyettesítettem a 0-hoz 1-et, az 1-hez pedig 9-et a használati útmutató alapján, de sajnos így sem működik. Mit rontok el? Tudnál segíteni?

  • Gyüre Tamás

   Kedves Luca!
   A gyerekek számára minimum 3 lehetőséget kell adni (páratlan számút). Javaslom, hogy újból vedd fel a gyerekekkel a kérdőívet, számukra 3 lehetőséget adva a szimpátia erősségének kifejezésére. Ha ezután az 1-est 1-el, a 2-t 5-el, a 3-t pedig 9-el helyettesíted, akkor szerintem működni fog a program. Ha bármi további probléma adódna, írjál.
   Tamás

 • Óvónő

  Kedves Tamás!

  Nagyon jó ez az oldal, szociometria készítéshez. Olyan nehézségem adódott, hogy feltöltöm az adatbevitel tábláztot (a táblázat meg is jelenik), de azt írja ki az összes többi fülnél, hogy Error: arguments imply differing number of rows: 15, 14. Hiába nézem a táblázatomat, nem találom, hogy hol a hiba! :( és így a szociogramot sem készíti el. Szeretnék kérni ez ügyben segítséget. Válaszodat előre is köszönöm!

  • Gyüre Tamás

   Adri!
   PM ment, várom a válaszodat.

   • Óvónő

    Elküldtem! :)

    • Gyüre Tamás

     Az adatok felvételénél és rögzítésénél a következőkre próbálj meg ügyelni:

     1. Lehetőség szerint minden gyerek értékeljen minden gyereket (de legalább 3 értékelés jusson minden gyerekre)
     2. A gyerekek egy Likert-skálán értékelik egymást (1 = nem igazán kedvelem, 5 = közömbös, 9 = nagyon kedvelem)

     A gyerekek értékelését ezzel a 3 számmal reprezentáld.

     Remélem megér még egy nekifutást.

 • Adri

  Kedves Tamás!
  Óvodában készítettem. Minden gyermek 3 társának adott jezést. Azoknak akiket nagyon szeret. Betöltöttem az adatokat, az ábrát azonban nem adja ki. Minden fülnél error a visszajelzés. Mi lehet a gond?

  Köszönöm a segítségedet!

  • Gyüre Tamás

   Kedves Adri!
   A szociogram felvételének a módszertana egy kicsit más ebben az esetben:
   - Lehetőleg az összes gyereket értékeli az összes gyerek egy 3 fokozatú skálán.
   - Rögzítéskor ezt kissé átalakítod: 1 az 1 marad, 2 az 5 lesz, a 3 pedig 9.
   Így működni fog.

 • Tünde

  Kedves Tamás!

  Az egyszerűség kedvéért egy 5 fokozatú skálán szeretnék felmérni egy alsós osztályt, ehhez szeretnék segítséget kérni a beállítások terén. A probléma az, hogy mindenkit átlagosra minősített a program. Azt vettem észre, hogy a tr.S oszlopban mindenkinél 0 az érték.
  Válaszodat előre is köszönöm!

  • Gyüre Tamás

   Kedves Tünde!
   A gyakori kérdések fülnél van erre megoldás. Röviden: az ötfokú skálát meg kell nyújtanod. Az 1=1, 2=3, 3=5, 4=7, 5=9 helyettesítésekkel. Ha a továbbiakban is fennállni látszana a probléma, akkor a csúszkák (alapesetben a 2 értékre vannak állítva) tologatásával változni fog a kapcsolati háló. Ha akkor is rossznak látod a képet,akkor majd írjál még rám és megnézem mit tehetek.

   Üdvözlettel
   Tamás

 • Csovcsics Éva

  Tisztelt Szerkesztő!
  Nem tudom,hogy lehet-e még az szociogram oldalhoz kapcsolódóan kérdést feltenni. Több éven keresztül használtam az osztályaimhoz ezt a programot.Nagyban megkönnyítette a munkát, nagyon szerettem. Lehetséges, hogy most azért nem sikerül a kiértékelés, mert magas az osztálylétszám? (28 fő) Ha lehetséges, szívesen venném a válaszát.)
  Köszönettel: Csovcsics Éva

  • Gyüre Tamás

   Kedves Éva!
   A 28 tanulónál többet is le tud kezelni a program. Kérem küldje el a gép hibaüzenetét, esetleg a problémát okozó excel fájlt a P.M. címemre.
   Gyüre Tamás

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *